Jag fick nyss mail från den trevliga bloggaren 4020 som jag haft en del kontakt med tidigare. Han meddelade mig om att min gamla blogg Smart Privatekonomi redirectade honom och ville ladda ner virus när han skulle besöka den, och när jag gick in för att kolla detta såg jag att Google listat bloggen som misstänkt! Nu har någon skitit i det blå skåpet (och troligen är det jag själv).
”Diagnostic page for smartprivatekonomi.blogspot.com
What is the current listing status for smartprivatekonomi.blogspot.com?
Site is listed as suspicious – visiting this web site may harm your computer.
Part of this site was listed for suspicious activity 1 time(s) over the past 90 days.
What happened when Google visited this site?
Of the 4 pages we tested on the site over the past 90 days, 2 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 2010-09-15, and the last time suspicious content was found on this site was on 2010-09-15.
Malicious software is hosted on 1 domain(s), including wizrd.ru/.
1 domain(s) appear to be functioning as intermediaries for distributing malware to visitors of this site, including bytatrafik.se/.”
Snabbt luskade jag ut att någon med onda avsikter alltså har hackat eller på något sätt smugit sig in på bytatrafik.se, ett länkbytesprogram jag anslöt mig till förra hösten. Detta roterar banners på sajter i deras nätverk för att öka trafiken, ett nybörjartest från min sida på den tiden. Tanken var att ta bort bannern nu och därmed kunna be Google ompröva bloggen, men icke… nu kommer jag inte in på Blogger överhuvudtaget. Faan…
Uppdatering: Jag kom in på Blogger och tog bort bannern. Bloggen är även anmäld för omgranskning hos Google.










Kommentarer
Lämna en kommentar Trackback